PMO, de start-up

WINPMOtatiana040221500806LR

Voor de startende

PMO Professional

WINPMODennis040221500901LR

PMO heeft mijn hart

Hoe blijf ik ontwikkelen?

maud 310

Projectmatig werken

hoe doe je dat?

PMO, de start- up. Projectmatig werken en een goed geoliede Project Management Office (PMO) dragen bij aan het welslagen van een project.  Maar hoe richt je een goed PMO in? En wat is precies de winst van een goed PMO? Projectmatig werken, hoe werkt dat?
Dit en meer komt aan bod in de opleiding: ‘PMO, de start-up’

Want met resultaten op het gebied van efficiency, structuur, uniformiteit en proces optimalisatie,  zou een goed PMO een vanzelfsprekendheid binnen elke organisatie moeten zijn.

Voor wie?

De tweedaagse training ‘PMO, start- up’ is ontwikkeld voor professionals die een ondersteunende rol (gaan) spelen in een project, programma of portfolio en/of voor de uitdaging staan om een bijdrage te leveren aan het inrichten van een PMO. Je beschikt over minimaal HBO denk- en werkniveau en je bent werkzaam binnen een projectorganisatie of -afdeling.

Wat houdt het in?

Deze training omvat dé basistraining voor het opzetten van een Project Office. Om er voor te zorgen dat kennis opgedaan uit de training direct toepasbaar is in de praktijk maken wij gebruik van een casus. Deze komt rechtstreeks uit de PMO praktijk en is daardoor herkenbaar en direct toe te passen in de eigen PMO omgeving.

Na afloop van de training:

• bent u bekend met de basisprincipes van projectmatig werken en kent u de kenmerken van een project, programma en portfolio (P3O);

• weet u wat de rol is van een Project Management Office (PMO);

• weet u de benodigde projectprocessen in te richten en te borgen binnen het project;

• kent u de werkgebieden waar een PMO’er mee in aanraking komt en weet u deze toe te passen;

• heeft u handvatten om de voortgang en status van een project inzichtelijk te maken en hoe u deze voortgang en status moet bewaken en kunt vastleggen.

Data en kosten

De data voor de eerst volgende training:

20 maart 2018 – Dag 1 Casus deel 1 Projectmatig werken hoe doe je dat? Wat is een PMO?

10 april 2018- Dag 2 Casus deel 2, werkgebieden als; project finance, risico- en issue management en rapporteren, hoe richt ik een PMO in?

De investering voor deze tweedaagse training bedraagt €800 p.p. excl BTW, inclusief opleidingsmateriaal, lunch en versnaperingen.