IPMA PMO

WINPMOtatiana040221500806LR

IPMA PMO

speciaal voor de PMO Professional

maurice 310

PMO heeft mijn hart

Hoe blijf ik ontwikkelen?

WINPMmelvinO040221500705LR

Sterker worden

IPMA PMO opleiding

IPMA PMO. Waar andere opleidingen zich vooral richten op de projectmanager, is deze 4-daagse PMO-opleiding specifiek gericht op de rol van de PMO Professional. Het doel: nog sterker worden binnen het vak van PMO.

Deze opleiding vergroot je kennis van zowel de ‘harde’ instrumentele, als de ‘zachte’ sociale aspecten van PMO,  conform de Nederlandse Competence Baseline 4 (NCB-4). Deze opleiding bereid je voor op de officiële IPMA PMO certificering.

Voor wie?


De IPMA PMO-opleiding is er speciaal voor de PMO Professional (in dienst of freelance) die een verdiepingsslag wil maken binnen het vak PMO en zijn of haar eigen vaardigheden wil verbeteren. Je beschikt over kennis van en ervaring met projectmanagementmethodieken zoals PRINCE2 Foundation en hebt minimaal twee jaar werkervaring in een projectomgeving in een ondersteunende rol.

E-school

Tijdens de IPMA PMO opleiding biedt WIN PMO optioneel een online leeromgeving aan.  Per trainingsdag en onderwerp is het mogelijk lesmateriaal terug te kijken.  Daarnaast ondersteunen de online trainer en oefeningen bij het inzichtelijk maken van de leerstof.

Wat houdt het in?


Alles draait om sterker worden op het gebied van PMO, zowel in praktische als inhoudelijke zin. Er zijn vier opleidingsdagen, met maximaal 12 deelnemers. Plenaire sessies worden afgewisseld met groeps- en individuele opdrachten.

Na de opleiding beschik je over diepere kennis en vaardigheden en een unieke toolkit waarmee je direct aan de slag kunt, je hebt nieuwe vakgenoten ontmoet maar bovenal ben je in staat om zelfstandig (onder beperkte leiding) een project, programma of portfolio professioneel te ondersteunen.

Data en kosten


De data voor de eerst volgende training:

6 april 2018

24 april 2018

11 mei 2018

25 mei 2018

De investering voor deze vierdaagse opleiding bedraagt

€ 1.695 p.p. excl. BTW, inclusief opleidingsmateriaal, lunch en versnaperingen.

Bij onvoldoende aanmeldingen hebben wij het recht de trainingsdata aan te passen.

Thema’s IPMA NCB-4

De opleiding is gebaseerd op de richtlijnen van de IPMA Nederlandse Competence Baseline 4 voor de project management officer. Belangrijke thema’s zijn:

Contextuele elementen: Structuur projectenorganisatie, aspecten uit PRINCE2, MSP, MoP, structuur P3O en bedrijfsorganisatie.

Technische vaardigheden, onder te verdelen in:

Processen: projectstart, planning, PID en uitvoeringsbegeleiding.

Technieken: configuratie-, change-, risico-, issue-, kennis- en kwaliteitsmanagement, (hoofdpunten)rapportage, dashboard, earned value analyse en planning.

Gedragscompetenties: Het invulling geven aan de soft skills in de rol van PMO’er op het gebied van communicatie, houding, gedrag, persoonlijke effectiviteit en presentatie en reflectie.