Agile Officer

Agile goede logo

Als PMO succesvol

transformeren naar Agile Officer

Agile goede logo

See the change

Agile awareness DAG 1

Agile goede logo

Samen met

ervaren Agile coaches van De Kernploeg DAG 3

Agile opleiding

Organisaties wendbaar maken samen met de Agile Officer. Met het opschalen van wendbaar werken komen vraagstukken naar voren. De Agile Officer helpt de organisatie door het inzichtelijk maken van de verandering en informatie te bieden die een organisatie in staat stelt haar koers te blijven varen. Ook kan deze functionaris sleutelfiguren zoals Product Owners, Portfolio Managers en Scrum Coaches ondersteunen in hun werk. De uitdagende en nieuwe functie biedt een perspectief voor iedereen die graag middenin de verandering staat. WIN heeft daarom een training Agile Officer ontwikkeld. Een unieke training in samenwerking met De Kernploeg, ervaren Agile Coaches. Geschikt voor diegenen die nu in een PMO rol acteren maar ook voor business analisten en projectleiders. WIN zal met iedere geinteresseerde een korte intake faciliteren voorafgaand aan de training.

Modulaire opbouw

Voor de beste aansluiting voor elke behoefte is de cursus met afgeronde modules ingericht. Zo kun je de dagen ook los van elkaar te volgen!

Afbeelding1

Resultaat van de training

Na afloop van de driedaagse training:

 • Kun je de visie, ideeën en/of ambitie Agile werken en duidelijk presenteren;
 • Weet je hoe te anticiperen op jouw rol als Agile Officer;
 • Ben je in staat deze rol toe te passen;
 • Ben je in staat een voortrekkersrol te nemen in de transitie naar Agile
 • Kun je jezelf positioneren en zichtbaar maken als Agile Officer binnen de organisatie;
 • Ben je in staat om op de juiste manier feedback te geven en ontvangen;
 • Straal je zelfvertrouwen als Agile Officer uit.

Dag 1: See the Change change

Aan de hand van de ontwikkeling van wendbaar werken nemen we je mee in de ontstaansgeschiedenis van Agile en Scrum. Door zelf te oefenen geven we niet alleen een theoretisch kader en begrippen mee, maar ondergaan we wat het is om wendbaar te werken.

 • Van lopende band, via LEAN naar Agile. Waar komt Agile vandaan.
 • Agile werken. Aan de hand van een spel laten we je zien hoe Agile in de praktijk werkt
 • Cultuur. We staan stil bij organisatievormen en wat deze voor invloed hebben op wendbaarheid.

Weten waar wendbaarheid vandaan komt geeft begrip en inzicht. Het daadwerkelijk ondergaan van Agile werken vergroot dit inzicht nog meer. Beiden vormen een goede en solide basis voor een carrière in een Agile omgeving. Hoe je moet handelen in bepaalde situaties en te voorkomen dat het escaleert.

Dag 2: Understand the Change

 • Op deze dag laten we zien welke uitdagingen gaan ontstaan als een gehele organisatie wendbaar gaat werken. Wat is er anders dan in een projectorganisatie en welke vraagstukken komen op tafel.
 • We gaan dieper in op de rol van de Agile Officer. Welke technieken heeft deze tot zijn beschikking en waar vind je hem? Zaken als metrieken, roadmaps en Agile Portfolio Management passeren de revue.
 • Ook gaan we dieper in op de relatie tussen de Agile Officer en en de andere rollen als Scrum Master, Product Owner en Portfolio Manager.

Dit alles vergroot het bewustzijn van de rol van Agile Officer. Na afloop van deze dag heeft de cursist alle benodigde kennis om succesvol aan de slag te gaan in een wendbare organisatie. Daarnaast is hij in staat om de brug te slaan en moeiteloos te schakelen tussen de projectenwereld en Agile.

Dag 3: Be the Change change

Onder begeleiding van ervaren Agile Coaches van De Kernploeg zullen we je in deze dag aandacht hebben voor jouw gedrag, Bij wendbaar werken hoort ook een eigen mindset. Aan de hand van gedragsstijlen en veel oefeningen laten we je in deze dag zien hoe je van wendbaar werken een succes kunt maken.

 • Wat heeft je gevormd en hoe neem je daardoor waar. Staat dit de interactie met anderen niet in de weg?
 • Hoe komt gedrag tot stand, wat is bewust en wat is onbewust. Wanneer is samenwerking het meest succesvol?
 • Wat is elkaar helpen nu eigenlijk precies?

Na deze dag straal je zelfvertrouwen uit als Agile Officer en ben je instaat jezelf te positioneren en zichtbaar als Agile Officer binnen de organisatie.

Voor wie? Voor wie? Voor

De training is bedoeld voor mensen die graag in het midden van de verandering willen staan en de organisatie wil helpen haar koers te volgen. De training biedt gedegen theoretische en praktische kennis van zaken als metrieken, Agile Porfolio Management en Agile Reporting. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij de rollen in een Agile omgeving en waar de Agile Officer die kan aanvullen. Om maximaal rendement te behalen uit de training verdient het aanbeveling om minimaal twee tot drie jaar werkervaring te hebben binnen projectomgevingen bij voorkeur op programma en/of portfolio niveau. Een vooropleiding als PRINCE2, IPMA PMO en Management of Portfolio’s is aan te bevelen maar niet strikt noodzakelijk.

Wat houdt het in? in wat

Tijdens onze training wordt er aandacht besteed aan:

 • Wat is wendbaar werken;
 • Wat is de rol en plaats van de Agile Officer;
 • Welk gedrag is nodig om succesvol te zijn in een Agile omgeving.

De training wordt gegeven door professionals die reeds hun strepen in het Agile vak verdiend hebben. Meer informatie over onze trainers is te vinden op onze website. We werken bij deze training samen met De Kernploeg.

Unieke modulaire opbouw

Tijdens de ontwikkeling van de training hebben de we Agile techniek Scrum zelf toegepast. Dit heeft tot gevolg dat de training bestaat uit modules die in zichzelf een afgerond stuk theorie behandelen of oefening bevat. Hierdoor zijn de modules ook los te behandelen en is het mogelijk om een training geheel op maat te maken. Iets meer over de rol van Agile Officer en iets minder over Agile? Bijvoorbeeld omdat u uw eigen Agile Awareness aanbod heeft? Of een cursus Agile Officer in een dag? Het kan allemaal, we informeren u, graag over de mogelijkheden.

Data en kosten kosten

De data waarop de training staat ingepland:

Dag 1 30 maart 2018

Dag 2 6 april 2018

Dag 3 20 april 2018

De investering voor deze drie dagen bedraagt € 1.395 p.p. excl. BTW, inclusief opleidingsmateriaal, lunch en versnaperingen. Bij onvoldoende aanmeldingen behoudt WIN zich het recht de trainingsdata aan te passen. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname.

Het is ook mogelijk om de training in company te geven bij minstens 6 deelnemers.